Blog

Werkschoenen onderhouden tips

Onderhoud je werkschoenen met deze nuttige tips!

Goed onderhoud van je werkschoenen is belangrijk. Met deze tips zorg je er voor dat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw schoenen! Eerst hebben we wat tips die je dagelijks kunt doen. Daaronder vind je nuttige onderhoud tips die je wekelijks of maandelijks kunt doen.

Onderhoud Werkschoenen tips ARBO Safety Shoes

Schoonmaken van je werkschoenen

Na je werk even je werkschoenen schoonmaken, waarschijnlijk doe je dat al onbewust. Verwijder modder en vuil van de werkschoenen door een paar keer te stampen op de grond of rooster. Gebruik eventueel een stevige borstel die niet te hard is. Met wat water en een oude doek even afpoetsen kan ook. Doe de schoenen buiten al uit als je thuis bent. Dan blijft ook je huis langer schoon.

Schoenen drogen en luchten

Laat je schoenen na gebruik altijd goed drogen en luchten. Zo voorkom je nare geurtjes en blijft het binnenwerk van je schoenen langer goed. Maak de veters of sluiting van de schoenen los en vouw de tong naar buiten. Haal de inlegzooltjes eruit en zet de schoenen en zooltjes op een niet vochtige plek zoals de garage of gang. Buiten of op het balkon kan ook, maar alleen als de luchtvochtigheid laag is.

Werkschoenen poetsen en impregneren

Om langer van je werkschoenen gebruik te kunnen maken, is het ook belangrijk ze regelmatig te poetsen. Dit kun je doen met ledervet of Nano Protect impregneerspray. Het vet houdt het leer soepel en een Nanoprotectspray zorgt ervoor dat stof, mesh, textiel en leder van de schoenen goed kan blijven ademen en beter vuil- en waterafstotend is. Geïmpregneerde en gepoetste schoenen zijn ook veel eenvoudiger en sneller in het dagelijks onderhoud omdat vuil makkelijker te verwijderen is. Dit type onderhoud doe je ongeveer 1 keer per maand.

  • Maak de schoenen van te voren goed schoon met een borstel en wat water of Multi Clean. Gebruik verder nooit zeep of andere reinigingsmiddelen.
  • Laat de werkschoenen goed drogen op een beschutte en ventilerende plek.
  • Behandel de lederen gedeelten van de schoenen met ledervet of Nano Protect spray. Gebruik voor ledervet een fijne insmeerborstel en uitpoetsborstel. Als er stukken van de schoen (of de gehele schoen) van ander materiaal dan leder zijn, gebruik je hiervoor een Nano Protectspray. De zool hoeft niet behandeld te worden.

Wen je deze simpele stappen aan in je dagelijkse routine en je zult je werkschoenen merkbaar langer kunnen gebruiken!

Bekijk hier al onze schoonmaak- en onderhoudsmiddelen!

Onderhoudsmiddelen ARBO Safety Shoes