✅ Op werkdagen voor 16:00u, vandaag verzonden     ✅ Achteraf betalen     ✅ Gratis retour (NL)     ✅ Klantbeoordeling 4.5/5     ✅ Fysieke Werkschoenenwinkel

Werkschoenen

Filter

Werkschoenen

Werkschoenen

Werkschoenen beschermen jou tegen risico’s die jouw werkzaamheden met zich meebrengen. Er zijn diverse soorten werkschoenen die dan ook weer specifieke veiligheidsaspecten kunnen hebben in verschillende branches. Bovendien zorgt een werkschoen er ook vaak voor dat je comfortabel je werk kunt doen. Denk hierbij aan stevige schoenen op de bouw. Daar wil je niet met je vrijetijdsschoenen werken gezien deze vaak veel minder stevigheid bieden. Werkschoenen zijn per definitie niet meer zwaar en lomp. Zo zijn er tegenwoordig lichte werkschoenen en sportieve werkschoenen met leuke kleuren, een sportief uiterlijk en een stuk lichter van gewicht dan vroeger.

Werkschoenen klasse

Werkschoenen zijn er in diverse klassen en kunnen we onderverdelen in 2 hoofdcategorieën namelijk EN20347 gecertificeerd (beroepsschoenen zonder veiligheidsneus) en EN20345 gecertificeerd.

In onderstaande schema hebben wij de verschillen uiteengezet.

EN 20347 schoenenEN 20345 schoenen
OBO1O2O3O4SBS1S1pS2S3
Gesloten hiel
Veiligheidsneus
Antistatisch
Energie absorberende hak
Antiperforatie tussenzool
Waterafstotend

Welke werkschoenen heb ik nodig?

Welke werkschoenen je nodig hebt, hangt af van de risico’s die je werkzaamheden met zich meebrengen. Als eerste kijken we vaak naar het gevaar van vallende voorwerpen of waar rijdend of rollend materieel gebruikt wordt. Hier kies je namelijk altijd voor een werkschoen met veiligheidsneus. Verder kijken we in welke weersomstandigheden je werkt. Werk je buiten dan kies je voor een gesloten schoen zodat je geen hinder krijgt van natte voeten. Ook voor natte werkvloeren kies je natuurlijk voor een gesloten schoen. Vaak zie je dan ook dat slipgevaar een groot risico is. Kies dan voor een schoen met een goed antislipprofiel. Ook zijn er verschillen in leest tussen werkschoenen voor dames en werkschoenen voor heren.

In onderstaande schema heb je een globaal overzicht in welke werkschoenen geschikt zijn voor welke beroepsgroepen. Let hierbij wel op dat er per bedrijf nog andere eisen gesteld kunnen worden waarmee er wordt afgeweken van deze tabel.

EN 20347 schoenenEN 20345 werkschoenen
OBO1O2O3O4SBS1S1pS2S3
Bouw / metaal / techniek
Productie
Transport
Agrarisch
Magazijn & logistiek
Automotive
Voedingsindustrie / food
Cleanroom / laboratorium
Zorg & welzijn
Horeca

Werkschoenen kopen?

Werkschoenen kopen doe je gemakkelijk en snel op onze website. Onze werkschoenen zijn allemaal gecertificeerd volgens de EN20347 of de EN20345 normen. Hiermee weet je zeker dat je werkschoenen aanschaft die aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. Je kunt bij ons 24/7 jouw bestelling plaatsen en wij zorgen ervoor dat je deze zo snel mogelijk ontvangt. Wil je liever werkschoenen passen? Dat kan in onze fysieke werkschoenenwinkel in Wijchen.

Je hebt dit product aan de winkelmand toegevoegd.: