Veiligheidsschoenen

Filter

Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen zijn zeer belangrijk om de veiligheid te waarborgen waar gevaar op de werkvoer is. Denk hierbij aan uitglijden op gladde vloeren, vallende voorwerpen en natuurlijk scherpe voorwerpen die je voeten kunnen bezeren. Het dragen van goede veiligheidsschoenen is daarnaast ook heel erg belangrijk om zo weinig mogelijk last van je voeten, benen of rug te krijgen. We dragen ze gemiddeld toch zo’n 8 uur per dag.

Wat is een veiligheidsschoen?

Veiligheidsschoenen zijn een breed begrip. We kunnen deze onderscheiden in diverse veiligheidsclassificaties. Dit geeft aan waar tegen de schoenen en je voeten beschermd zijn. In het algemeen kunnen we zeggen dat iedere schoen voorzien is van een verharde neus. Ze mogen pas veiligheidsschoenen genoemd worden als deze zijn gecertificeerd. Deze certificering is de EN ISO 20345 certificering. Hieronder vallen diverse beschermingsniveau’s:

SB S1 S1p S2 S3
Gesloten hiel
Veiligheidsneus
Antistatisch
Energie absorberende hak
Antiperforatie tussenzool
Waterafstotend

Uit bovenstaande schema kunnen we concluderen dat iedere model een veiligheidsneus heeft en dat de schoenen altijd antistatische eigenschappen heeft. De categorie SB zie je tegenwoordig niet zo vaak meer. Dit komt omdat het prijsverschil tussen schoenen uit klasse SB of S3 niet altijd groot hoeft te zijn. Daardoor kies je vaak sneller voor betere bescherming.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere eigenschappen die specifiek geschikt zijn voor bepaalde beroepen. Denk hierbij aan een speciale kap voor bescherming tegen las spetters op lasschoenen. Of ESD (Electro Static Discharge) oftewel elektrostatische ontlading die elektronische producten beschermt tegen ontladingen vanuit het lichaam.

Welke modellen veiligheidsschoenen zijn er?

Er zijn vele soorten veiligheidsschoenen beschikbaar. In ons assortiment vind je alle mogelijke modellen en types, zowel met leest voor dames als voor heren. Net zoals bij confectieschoenen hebben wij hoge modellen, lage modellen, sandalen, instappers en veiligheidsschoenen met klittenband. Alle modellen hebben voordelen maar ook nadelen. Daarmee is niet ieder model geschikt voor alle werkomstandigheden. Kies daarom altijd eerst veiligheidsschoenen die aan de veiligheidseisen van jouw beroep voldoen en daarna pas welk model je het liefst draagt.

Veiligheidsschoenen kopen

Veiligheidsschoenen kopen doe je gemakkelijk en snel op onze website. Onze veiligheidsschoenen zijn allemaal gecertificeerd volgens de EN20345 normen. Hiermee weet je zeker dat je schoenen aanschaft die aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. Je kunt bij ons 24/7 jouw bestelling plaatsen en wij zorgen ervoor dat je deze zo snel mogelijk ontvangt.

You've just added this product to the cart: