✅ Op werkdagen voor 16:00u, vandaag verzonden     ✅ Achteraf betalen     ✅ Gratis retour (NL)     ✅ Klantbeoordeling 4.5/5     ✅ Fysieke Werkschoenenwinkel

Lichte werkschoenen

Filter

Lichte werkschoenen

Lichte werkschoenen / veiligheidsschoenen

Lichte werkschoenen zijn voornamelijk gewenst als je veel moet lopen. Hierdoor heb je aan het einde van de dag minder vermoeide voeten en benen omdat je minder gewicht hoeft te dragen. Een vereiste is wel dat je de schoenen goed past dus dat ze niet te groot of de breed voor je zijn. Lichte veiligheidsschoenen worden vaak gemaakt van stoffen materialen. Stof is lichter dan leder en kan op een paar schoenen toch snel wat gewicht schelen. Tegenwoordig zijn de kunststof materialen van zodanige kwaliteit dat deze voldoende bescherming bieden bij de wat lichtere werkzaamheden.

Lichte werkschoenen met stalen of kunststof neus

Lichte werkschoenen hebben vaak een stalen of kunststof neus. Deze beschermt je tenen tegen vallende voorwerpen. Als we gaan kijken naar het gewicht dan is een kunststof neus vaak nog lichter. Zeker als dit een fiberglas neus is omdat deze veel dunner is dan een stalen of composiet veiligheidsneus. Het nadeel is vaak dan weer dat deze neuzen wat groter zijn waardoor werkschoenen wat lomper oogt.

Lichte werkschoenen met lichte zool

Omdat de zool meestal uit een kwart van een schoen bestaat, is het gewicht van de loopzool een belangrijke factor. In het materiaal wat hiervoor gebruikt wordt, maken we grofweg drie onderverdelingen:

  • PU: relatief licht van gewicht met goede dempende eigenschappen en een goede levensduur
  • EVA: Zeer licht van gewicht met goede dempende eigenschappen. Deze demping wordt wel minder na verloop van tijd en de slijtage is ook hoger
  • Rubber: Zwaarder van gewicht met minder goede demping. Deze schoenen zie je vaak ik combinatie met Rubber en PU om toch een goede demping te geven. De slijtage is lager dan bij zowel PU als EVA.

Veel lichtgewicht veiligheidsschoenen hebben daarom een lichte zool van EVA. Meestal is deze ook nog voorzien van een rubber slijtagevlak voor extra duurzaamheid. Dit EVA materiaal wordt ook veel toegepast in de sportwereld. Niet voor niets dus dat dit ook gebruikt wordt in de werkschoenen van deze tijd.

Lichte werkschoenen kopen

Lichte werkschoenen kopen doe je bij ARBO Safety Shoes. Wij hebben lichte werkschoenen voor dames en voor heren in de uitvoeringen S1, S1p en S3. Kortom voor iedere beschermingsklasse worden er lichte materialen gebruikt om werkschoenen te maken. Je kunt bij ons online 24/7 jouw bestelling plaatsen en wij zorgen ervoor dat je deze zo snel mogelijk ontvangt. Wil je liever eerst passen? Dat kan in onze fysieke werkschoenenwinkel in Wijchen.

Je hebt dit product aan de winkelmand toegevoegd.: