5 gouden tips voor het passen van werkschoenen

5 gouden werkschoenentips

5 gouden werkschoenen­tips!

Zorg ervoor dat jou werkschoenen perfect passen met deze 5 gouden tips! Je hebt een nieuwe baan en daarvoor moet je werkschoenen kopen. Het dragen van veiligheidsschoenen is bij veel werkzaamheden verplicht. Denk aan het werk in de bouw, industrie en de logistiek sector. Vallende voorwerpen, scherpe objecten op de vloer en val en zwikgevaar behoren tot de grootste risico's op de werkvloer. Goed passende werkschoenen dragen niet alleen bij aan het comfortniveau maar ook aan de veiligheid zelf. Denk maar eens aan veel te grote werkschoenen. Je broer, vader of kennis had nog een paar over maar zijn eigenlijk net iets te groot. "Ach ja, ze zijn beter dan mijn vrijetijdsschoenen" wordt er vaak gedacht. Door het dragen van te grote werkschoenen zitten je voeten niet aangesloten in de werkschoenen. Het risico op struikelen of verzwikken wordt hierdoor ineens vele malen groter! 5 gouden tips voor perfect passende werkschoenen (meer…)
Lees meer...
ESD Veiligheidsnormering

Veiligheidsnormering voor werkschoenen uitgelegd

Vraagt u zich af aan welke veiligheids­normering of S-normering uw werk­schoenen moeten voldoen? Ook in de wereld van werkschoenen en veiligheidsschoenen kan men soms door de bomen het bos niet meer zien.

Aan welke veiligheids­normering moeten uw werk­schoenen voldoen?

Hierbij een overzichtelijke uitleg van de verschillende bestaande veiligheidsnormeringen en waaraan uw werk- en veiligheids­schoenen aan dienen te voldoen.

Alle werkschoenen, veiligheids­schoenen en beroeps­schoenen zijn onder­verdeeld in een veiligheids­classificatie volgens de EN (Europese Normering­richtlijnen voor schoenen). Er zijn 2 normeringen die gebruikt worden voor schoenen; de EN20345 en EN20347 normering.

Classificaties van de EN20347 normering

Voor beroeps­schoenen geldt als regel de EN20347 normering met als toevoeging de O van Occupational. Deze is onder te verdelen in de classificaties OB, O1, O2 en O3.

 

 • EN20347 OB
  Gecertificeerde schoenen met open hiel, zonder veiligheidsneus.
  Bekijk direct de collectie EN20347 OB schoenen uit ons hoofdassortiment.
 • EN20347 O1
  Gelijk aan OB + gesloten hiel, antistatisch en hakdemping. Geschikt voor droge werkomstandigheden.
 • EN20347 O2
  Gelijk aan O1 + waterafstotend. Geschikt voor vochtige werkomstandigheden.
 • EN20347 O3
  Gelijk aan O2 + zoolplaatbescherming en loopzool met bepaalde hoeveelheid profiel. Bijvoorbeeld dakdekkersschoenen vallen onder deze classificatie.

Classificaties van de EN20345 normering

Voor werkschoenen en veiligheids­schoenen geldt de EN20345 met als toevoeging de S van Safety. Deze is onder te verdelen in de classificaties SB, S1, S2, S3, S4, S5 waarbij als basis­veiligheid (S Basis) een veiligheids­neus verwerkt zit die een impact kan weerstaan van 200 joule.

 

 • EN20345 S1
  Gelijk aan SB + antistatisch en hakdemping, geschikt voor droge werkomstandigheden.
  Bekijk direct de collectie EN20345 S1 werkschoenen uit ons hoofdassortiment.
 • EN20345 S1P
  Gelijk aan S1 + zoolplaat bescherming.
  Bekijk direct de collectie EN20345 S1p werkschoenen uit ons hoofdassortiment.
 • EN20345 S2
  Gelijk aan S1 + geschikt voor vochtige werkomstandigheden.
  Bekijk direct de collectie EN20345 S2 werkschoenen uit ons hoofdassortiment.
 • EN20345 S3
  Gelijk aan S2 + zoolplaat bescherming.
  Bekijk direct de collectie EN20345 S3 werkschoenen uit ons hoofdassortiment.
 • EN20345 S4
  Gelijk aan S2 maar vervaardigd uit kunststoffen.
 • EN20345 S5
  Gelijk aan S4 + zoolplaat bescherming.

 • ESD (ElectroStatic Discharge)
  Als een met statische elektriciteit “opgeladen” mens een geleider aanraakt dan ontstaat er een razendsnel miniatuur­vonkje. Dit heet Elektrostatische ontlading, ofwel ESD. Schoenen met het ESD-logo zorgen ervoor dat de schoen­drager niet “oplaadt”. Werkschoenen met ESD zijn essentieel voor werkzaamheden met elektronica en elektrostatisch gevoelige apparatuur.
  Bekijk alle ESD werkschoenen uit ons hoofdassortiment.
  ESD antistatisch werkschoenen keurmerk logo

Nog meer vragen over werkschoenen?

Heeft u nog meer vragen over werkschoenen, veiligheidsnormering of onze collectie schoenen? Aarzel niet om even te bellen of met ons contact op te nemen, onze collega’s staan u graag te woord!

Lees meer...